Logo cs.boatexistence.com

Odkud jsou vyvrtávače smaragdového popela?

Obsah:

Odkud jsou vyvrtávače smaragdového popela?
Odkud jsou vyvrtávače smaragdového popela?

Video: Odkud jsou vyvrtávače smaragdového popela?

Video: Odkud jsou vyvrtávače smaragdového popela?
Video: Emerald Ash Borer Documentary EAB 2024, Smět
Anonim

Pochází z Asie, pravděpodobně dorazil do Spojených států ukrytý v dřevěných obalových materiálech. První americká identifikace Emerald Ash Borer byla v jihovýchodním Michiganu v roce 2002. Existuje celá řada možností léčby, které mohou sloužit jako kontrolní opatření pro EAB, ale nejsou lékem.

Jak se vrták smaragdový dostal do USA?

Emerald ash borer (EAB), Agrilus planipennis Fairmaire, je exotický brouk, který byl objeven v jihovýchodním Michiganu poblíž Detroitu v létě roku 2002. … Emerald ash borer pravděpodobně dorazil do Spojených států on obalový materiál z masivního dřeva přepravovaný v nákladních lodích nebo letadlech pocházejících z původní Asie

Odkud pocházejí vyvrtávače popela?

Oddělení přírodních zdrojů. Emerald Ash Borer, původem z Asie, je exotický brouk, který byl v Severní Americe neznámý až do června 2002, kdy byl objeven jako příčina úbytku mnoha jasanů v jihovýchodním Michiganu a sousedních Windsor, Ontario, Kanada.

Jak se vrták smaragdový dostal do Kanady?

Přehled. Invazivní – původem z Asie. Vrták smaragdový je invazivní hmyz, který byl poprvé objeven v Ontariu v červnu 2002. Brouk pravděpodobně přešel do Ontaria ve Windsoru poté, co se usadil v oblasti Detroitu, kam pravděpodobně dorazil v dřevěných obalech nebo na paletách.

Pocházel vrták smaragdového popela z Číny?

Původní rozsah smaragdového vyvrtávače popelavého

EAB je původem z Číny, Japonska, Koreje, Mongolska, ruského Dálného východu a Tchaj-wanu (Yu, 1992; Jendek, 1994; Jendek a Grebennikov, 2011; Chamorro et al., 2014).

Doporučuje: