Logo cs.boatexistence.com

Byla katrina zasažena?

Obsah:

Byla katrina zasažena?
Byla katrina zasažena?

Video: Byla katrina zasažena?

Video: Byla katrina zasažena?
Video: NCIS Katrina Law’s Most WATCHED Moments.. 2024, Červenec
Anonim

Následujícího odpoledne se Katrina stala jednou z nejsilnějších zaznamenaných atlantických bouří s větry přesahujícími 170 mil (275 km) za hodinu. Ráno 29. srpna se bouře dostala na pevninu jako hurikán 4. kategorie v Plaquemines Parish, Louisiana, přibližně 45 mil (70 km) jihovýchodně od New Orleans.

Jaká města Katrina zasáhla?

Hlavní oblasti, které byly postiženy, byly jihovýchodní Louisiana, včetně města New Orleans, Louisiana, farnosti St. Tammany (Slidell), Jefferson (Gretna), Terrebonne (Houma), Plaquemines (Buras), Lafourche (Thibodaux) a St. Bernard (Chalmette).

Kde Katrina zasáhla nejvíce?

Katrina zasáhla New Orleans nejtvrději, hlavně proto, že je pod hladinou moře a snadno se zaplavuje, ale škody způsobila i v jiných státech. Způsobila záplavy na jižní Floridě a škody a rozsáhlé výpadky elektřiny v Miami.

Kde hurikán Katrina udeřil jako první?

Když hurikán Katrina poprvé dopadl na pevninu na Floridě mezi Miami a Fort Lauderdale, byl to hurikán 1. kategorie s trvalým větrem o rychlosti 70 mil za hodinu. V době, kdy bouře zesílila na hurikán 3. kategorie, vítr překročil rychlost 115 mil za hodinu.

Narazila Katrina na Floridu?

Hurikán Katrina zasáhl americké pobřeží Mexického zálivu 29. srpna 2005 a způsobil počáteční zkázu od Texasu po Floridu. Způsobil takové škody na tak velké oblasti, že změnil způsob, jakým americká vláda reaguje na katastrofy.

Doporučuje: