Logo cs.boatexistence.com

Proč by měla být demence považována za postižení?

Obsah:

Proč by měla být demence považována za postižení?
Proč by měla být demence považována za postižení?

Video: Proč by měla být demence považována za postižení?

Video: Proč by měla být demence považována za postižení?
Video: Dementia in People with Down Syndrome or Other Intellectual Disabilities | UCLAMDChat 2024, Smět
Anonim

Když je demence uznána jako zdravotní postižení, pomáhá to identifikovat společenské bariéry, které lidem s tímto onemocněním brání žít samostatně, a poskytuje rámec pro opatření založená na právech postižených.

Je demence považována za postižení?

Demence je považována za zdravotní postižení podle zákona o rovnosti z roku 2010, protože způsobuje „dlouhodobá tělesná, mentální, intelektuální nebo smyslová postižení, která v interakci s různými bariérami, může bránit jejich plné a efektivní účasti ve společnosti na rovnoprávném základě s ostatními.“

Je demence hlavní příčinou invalidity?

Demence je důsledkem různých onemocnění a zranění, které primárně nebo sekundárně postihují mozek, jako je Alzheimerova choroba nebo mrtvice. Demence je v současnosti sedmou nejčastější příčinou úmrtí mezi všemi nemocemi a jednou z hlavních příčin invalidity a závislosti mezi staršími lidmi na celém světě.

Jaký druh postižení je demence?

Seznam nejčastěji spojovaný s demencí je postižení seznam 12.02, neurokognitivní poruchy.

Je Alzheimerova choroba klasifikována jako postižení?

Správa sociálního zabezpečení (SSA) přidala Alzheimerovu chorobu v raném stádiu na seznam onemocnění v rámci své iniciativy Compassionate Allowances (CAL), což umožňuje lidem s tímto onemocněním urychlený přístup k pojištění pro případ invalidity sociálního zabezpečení (SSDI) a doplňkovému Bezpečnostní příjem (SSI).

Doporučuje: