Logo cs.boatexistence.com

Proč je hercules mulligan důležitý?

Obsah:

Proč je hercules mulligan důležitý?
Proč je hercules mulligan důležitý?

Video: Proč je hercules mulligan důležitý?

Video: Proč je hercules mulligan důležitý?
Video: Aaron Burr, Sir || Hamilton Animatic 2024, Smět
Anonim

Neopěvovaný hrdina revoluce, Hercules Mulligan byl jeden z nejvýznamnějších amerických špiónů … V roce 1774 se Mulligan stal krejčím a otevřel si obchod v New Yorku, který navštěvoval horních patrech společnosti. Dokonce i vysoce postavení britští důstojníci se v jeho obchodě stali běžnými lidmi.

Jak Hercules Mulligan zachránil George Washingtona?

Zachraňte generála Washingtona

„Jednou pozdě večer zavolal britský důstojník do Mulliganova obchodu , aby si koupil kabát s hodinkami … Hugh předal informaci svému bratrovi, který jej poté předal kontinentální armádě, což Washingtonu umožnilo změnit své plány a připravit vlastní past na britské síly.

Je Hercules Mulligan otcem zakladatelem?

Není nejisté, co se stalo Catovi, ale Mulligan se stal zakladatelem New York Manumission Society, rané americké organizace založené na podporu zrušení otroctví. Sám Mulligan pokračoval ve své práci úspěšného krejčího, do důchodu odešel, až když mu bylo 80 let. Mulligan zemřel v roce 1825.

Jakou roli hrál Hercules Mulligan v revoluční válce v Hamiltonu?

Mulligan vystupuje v prvním dějství hry jako přítel Alexandra Hamiltona, Johna Laurense a markýze de Lafayette, pracuje jako krejčovský učeň a následně voják a špión v Americerevoluce.

Jaká byla účast Herculese Mulligana v Yorktownu?

Hercules Mulligan (1740-4. března 1825) byl krejčím a špiónem Spojených států během americké války za nezávislost, kterého naverboval Alexander Hamilton. Mulliganova špionáž během války pomohla ke konečnému vítězství v obléhání Yorktownu a po válce vedl prosperující krejčovskou firmu.

Doporučuje: