Logo cs.boatexistence.com

Je turban pro sikha povinný?

Obsah:

Je turban pro sikha povinný?
Je turban pro sikha povinný?

Video: Je turban pro sikha povinný?

Video: Je turban pro sikha povinný?
Video: Turbanator - Tarsem Jassar (Official Video) Sukhe | Latest Punjabi Songs 2018 | Vehli Janta Records 2024, Smět
Anonim

Jako takové bylo nařízeno, aby všichni Sikhové zasvěcení do víry zakrývali naše hlavy turbanem, čímž znamenali rovné postavení mezi stoupenci víry. Protože je pro Sikhy považováno za uctivé mít na veřejnosti a v našich náboženských prostorách zakryté hlavy, turban tuto funkci zajišťuje také.

Copak Sikh nemůže nosit turban?

Pro sikhské ženy je život v tomto ohledu jednodušší, protože turban je pro ně volitelný. I bez turbanu jim však příslušnost k sikhské víře nebo hnědá kůže může bránit nebo dokonce znemožnit jejich účast v běžných aktivitách.

Nosí všichni sikhští muži turbany?

Turbany jsou důležitou součástí identity Sikhů. Turbany mohou nosit ženy i muži. Stejně jako články víry, sikhové považují své turbany za dary od svých milovaných guruů a jejich význam je hluboce osobní.

Může sikh odstranit pubické ochlupení?

Sikhs . Náboženství Sikhů zakazuje stříhání nebo holení jakýchkoliv tělesných chloupků. Ortodoxní Sikhové s sebou vždy nosí dýku, aby se je někdo nepokusil přinutit udělat něco proti jejich náboženství.

Může si Sikh vzít někoho jiného než Sikha?

Vzhledem k rozsudku od Amritsaru mnoho gurdwar již nedovoluje sikhovi vzít si ve svých prostorách ne-sikha Základem zákazu je, že ne-sikh ano nectít Guru Granth Sahib jako Guru, a tak nemůže prokázat dostatečnou úctu guru Granth Sahib, který předsedá manželství.

Doporučuje: