Logo cs.boatexistence.com

Kdy byl thanjai periya kovil postaven?

Obsah:

Kdy byl thanjai periya kovil postaven?
Kdy byl thanjai periya kovil postaven?

Video: Kdy byl thanjai periya kovil postaven?

Video: Kdy byl thanjai periya kovil postaven?
Video: Sorrento, Italy Walking Tour - 4K60fps with Captions *NEW* 2024, Smět
Anonim

Je také známý jako Periya Kovil, Chrám RajaRajeswara a Rajarajesvaram. Je to jeden z největších chrámů v Indii a je příkladem drávidské architektury během období Chola. Chrám, který postavil císař Raja Raja Chola I a byl dokončen v roce 1010 AD, v roce 2010 dosáhl stáří 1000 let.

Kolik let je Thanjai Periya Kovil?

Velký chrám je zasvěcen Pánu Šivovi a postavil ho král Chola Rajaraja Chola 1 během své vlády v letech 985–1012 n. l. Dokončení chrámu trvalo asi 15 let a je příklad jedinečné architektury Chola.

Proč byl postaven chrám Brihadisvara?

Chrám postavil v roce 1035 n. l. Rajendra Chola I. (1014-44 n. l.), syn slavného krále Choly Raja Raja Chola I., který postavil chrám Brihadeeswarar v Thanjavuru.… Po svém vítězství požadoval, aby poražená království poslala nádoby s vodou z řeky Gangy a nalila je do chrámové studny

Který chrám nemá stín?

Chrám Brihadeeswarar – Velký chrám bez stínu v Thanjavuru (Tanjore)

Kdo postavil chrám Chola?

Chrám byl postaven za Raja Raja Chola a je zasvěcen Pánu Šivovi. Chrám Brihadeeswarar je vysoký 212 stop. Mezi jeho vrcholy patří Shiva-lingam, který je se svými 29 stopami jedním z nejvyšších v Indii. Do sanctum sanctorum mají povolen vstup pouze kněží.

Doporučuje: