Logo cs.boatexistence.com

Je Campylobacter aerobní nebo anaerobní?

Obsah:

Je Campylobacter aerobní nebo anaerobní?
Je Campylobacter aerobní nebo anaerobní?

Video: Je Campylobacter aerobní nebo anaerobní?

Video: Je Campylobacter aerobní nebo anaerobní?
Video: Aerobic Vs Anaerobic Respiration 2024, Duben
Anonim

I když je pro dýchání nezbytný kyslík, Campylobacter jsou náročné mikroaerofily a nerostou v normální vzdušné atmosféře ani za anaerobních podmínek Optimální růst těchto Campylobacter se obvykle vyskytuje v mikroaerofilní atmosféře obsahuje 5 % kyslíku, 10 % oxidu uhličitého a 85 % dusíku.

Je bakterie Campylobacter aerobní?

Caminibacter mediatlanticus je termofilní, anaerobní chemosyntetická bakterie izolovaná z aktivního hlubokomořského hydrotermálního průduchu v Rainbow, na Středoatlantickém hřebeni.

Potřebuje Campylobacter jejuni kyslík?

Patogen Campylobacter jejuni je považován za mikroaerofil, ale bylo prokázáno, že roste in vitro v atmosférách s parciální tenzí kyslíku 21 %. Abychom lépe porozuměli jeho mikroaerofilii, potřebě kyslíku a toleranci čtyř C.

Jaký druh bakterie je Campylobacter?

Campylobacter jsou hlavně spirálovité, „S“nebo zakřivené tyčinkovité bakterie V současné době existuje 17 druhů a 6 poddruhů přiřazených k rodu Campylobacter, z nichž nejčastěji hlášené u lidských onemocnění jsou C. jejuni (poddruh jejuni) a C. coli.

Jak Campylobacter získává energii?

Campylobacter jejuni silně závisí na cyklu kyseliny citrónové pro své energetické potřeby. Všechny výše uvedené cesty produkují pyruvát, fumarát, oxaloacetát nebo 2-oxoglutarát, z nichž každý je přiváděn přímo do cyklu kyseliny citrónové.

Doporučuje: