Logo cs.boatexistence.com

Proč Mahátma Gándhí odešel do jižní Afriky?

Obsah:

Proč Mahátma Gándhí odešel do jižní Afriky?
Proč Mahátma Gándhí odešel do jižní Afriky?

Video: Proč Mahátma Gándhí odešel do jižní Afriky?

Video: Proč Mahátma Gándhí odešel do jižní Afriky?
Video: Hidden Side Of Gandhi in South Africa | Keerthi History with @AbhijitChavda #history #india 2024, Smět
Anonim

Gandhi se narodil v Indii a vystudoval v Anglii a počátkem roku 1893 odcestoval do Jižní Afriky k výkonu advokacie na základě jednoleté smlouvy. Usadil se v Natalu a byl vystaven rasismu a jihoafrickým zákonům, které omezovaly práva indických dělníků.

Za co bojoval Mahátma Gándhí v Jižní Africe?

Mahatma Gandhi byl vůdcem nenásilného hnutí za nezávislost Indie proti britské nadvládě a v Jižní Africe, který obhajoval za občanská práva Indů Narozen v Porbandaru v Indii, Gándhí studoval zákon a organizované bojkoty proti britským institucím v mírových formách občanské neposlušnosti.

Kdy Gándhí dorazil do Jižní Afriky?

Mohandas Karamchand Gandhi přijel do Jižní Afriky 24. května 1893, aby vyřídil právní záležitost Dada Abdullaha Jhaveriho.

Jaké bylo spojení Gándhího s Jižní Afrikou?

Podílel se na vytvoření Natalského indického kongresu (NIC) dne 22. srpna 1894, což znamenalo zrod první stálé politické organizace, která se snažila udržovat a chránit práva Indův Jižní Africe. V roce 1896 se Gándhí etabloval jako politický vůdce v Jižní Africe.

Kdo je známý jako Gándhí z Jižní Afriky?

V roce 1993 byli Mandela a jih africký prezident F. W. de Klerk společně oceněni Nobelovou cenou za mír za úsilí o odstranění systému apartheidu v zemi. Lidé mu láskyplně říkali „africký Gándhí“.

Doporučuje: