Logo cs.boatexistence.com

Kdy byl malarkey přidán do slovníku?

Obsah:

Kdy byl malarkey přidán do slovníku?
Kdy byl malarkey přidán do slovníku?

Video: Kdy byl malarkey přidán do slovníku?

Video: Kdy byl malarkey přidán do slovníku?
Video: A Merriam-Webster editor reveals how words are added to the dictionary 2024, Smět
Anonim

Podle Oxford Dictionaries je malarkey „bezvýznamné řeči; nesmysl“, začal se používat ve 20. letech 20. století a jeho konkrétní původ není znám. Existuje irské jméno - Mullarkey. Ale spojení mezi jménem a slovem nebylo navázáno.

Je slovo malarkey v anglickém slovníku?

nebo ma·lar·ky

podstatné jméno Neformální. řeč nebo písmo navržené tak, aby zakrylo, uvedlo v omyl nebo udělalo dojem; bunkum: Nároky byly jen hodně malarkey.

Odkud se vzal výraz, že je to banda malarkey?

To slovo bylo popularizováno irsko-americkým karikaturistou Thomasem Aloysiusem (“Tad”) Dorganem (1877–1929), který je začal používat v kreslených filmech 9. března 1922.

Kdy byl poprvé přidán do slovníku?

Rádi bychom si našli chvilku a oslavili muže, který stojí za A Dictionary of the English Language, prvním definitivním anglickým slovníkem, slavného Samuela Johnsona. Slovník anglického jazyka, nazývaný také Johnson's Dictionary, byl poprvé publikován v 1775 a moderní lexikografové jej vnímají s úctou.

Jak poznáte, že bylo něco přidáno do slovníku?

U většiny položek ve slovníku Merriam-Webster.com bude datum nalezeno za nadpisem „První známé použití“. Toto je datum nejstaršího zaznamenaného použití v angličtině, pokud to bylo možné určit, nejstaršího smyslu definovaného v záznamu.

Doporučuje: