Logo cs.boatexistence.com

Znamená slovo prapor?

Obsah:

Znamená slovo prapor?
Znamená slovo prapor?

Video: Znamená slovo prapor?

Video: Znamená slovo prapor?
Video: SHUMEI - Тривога 2024, Smět
Anonim

Prapor je jednotka armády. Jeden prapor se obvykle skládá ze tří nebo více rot a velitelství. Slovo batalion zní hodně jako bitva, a to je klíč k jeho významu: prapory jsou skupiny zapojené do bitvy Prapor je konkrétně menší část armády.

Co znamená slovo batalion v angličtině?

1: značná skupina jednotek organizovaných ke společnému jednání: armáda. 2: vojenská jednotka složená z velitelství a dvou nebo více rot, baterií nebo podobných jednotek. 3: velká skupina.

Odkud pochází slovo prapor?

Výraz „prapor“byl poprvé použit v italštině jako battaglione nejpozději v 16. stoletíPochází z italského slova pro bitvu, battaglia. První použití praporu v angličtině bylo v 80. letech 16. století a první použití ve významu „část pluku“je z roku 1708.

Co znamená prapor v historii?

Od redakce Encyclopaedia Britannica | Zobrazit historii úprav. Battalion, taktická vojenská organizace složená v podstatě z velitelství a dvou nebo více rot, baterií nebo podobných organizací, kterým obvykle velí polní důstojník.

Co znamená prapor v armádě?

Dvě nebo více rot tvoří prapor, který má 400 až 1 200 vojáků a velí mu podplukovník. Prapor je nejmenší jednotka, která má štáb důstojníků (mají na starosti personál, operace, zpravodajství a logistiku), kteří pomáhají veliteli.

Doporučuje: