Měla by být jicama slizká?

Obsah:

Měla by být jicama slizká?
Měla by být jicama slizká?

Video: Měla by být jicama slizká?

Video: Měla by být jicama slizká?
Video: All about Jicama! Crispy, refreshing and slightly sweet. A healthy snack, salad, or even fries. 2024, Říjen
Anonim

Je pravděpodobné, že poznáte, kdy se vaše jicama pokazila, ale některé dobré indikátory, které je třeba sledovat, jsou vůně a textura. Pokud má shnilý nebo zkažený zápach, nepoužívejte jej. Navíc pokud se jicama stala slizkou nebo tyčinkou, měla by být vyhozena.

Měly by být jicama zábaly slizké?

Proč je jicama slizká? Jicama se primárně pěstuje v Mexiku a je v podstatě dostupná po celý rok, protože se dobře skladuje. Ve skutečnosti je nejlepší způsob, jak uchovat celý kořen jicamy na chladném a suchém místě – podobně jako byste skladovali brambory. ( Vlhkost na pokožce celé Jicamy způsobuje, že jsou slizké)

Jak by měl vypadat vnitřek jicamy?

Má hustou hnědou slupku, která připomíná bramboru, a tvarem připomíná velký tuřín. Vnitřek kořene jicamy je křupavý a bílý. Jeho textura je podobná bramborám, zatímco jeho chuť je mírně sladká a podobná některým odrůdám jablek.

Jaká je textura jicama?

Jicama je kořenová zelenina. Je také známá jako „mexický jam“nebo „mexický tuřín“. Uvnitř je bílý a vypadá jako brambora. Až na to, že to můžete jíst i syrové. Textura je křupavá a křupavá jako jablko nebo hruška.

Má být jicama chlazená?

Je nezbytné, aby hlízy zůstaly suché; skladujte nezabalené při chladné pokojové teplotě nebo v chladničce, bez vlhkosti, po dobu 2 až 3 týdnů Po naříznutí pevně přikryjte plastovým obalem a skladujte v chladu po dobu až jednoho týdne. Každá libra jicamy poskytuje asi 3 šálky nakrájené nebo nakrájené zeleniny.

Doporučuje: