Logo cs.boatexistence.com

Co je pracovní právo?

Obsah:

Co je pracovní právo?
Co je pracovní právo?

Video: Co je pracovní právo?

Video: Co je pracovní právo?
Video: Průvodci právem: Pracovní právo 2024, Červenec
Anonim

Pracovní zákony jsou zákony, které zprostředkovávají vztahy mezi pracovníky, zaměstnávajícími subjekty, odbory a vládou. Kolektivní pracovní právo se týká tripartitního vztahu mezi zaměstnancem, zaměstnavatelem a odborovou organizací. Individuální pracovní právo se týká práv zaměstnanců v práci i prostřednictvím smlouvy o dílo.

Co myslíte pojmem pracovní právo?

Pracovní právo lze definovat jako „ těleso . pravidel, která se buď odchylují od obecných právních norem nebo je doplňují, které upravují práva a povinnosti osob vykonávajících nebo přijímajících práci podřízeného“.

Jaký je účel pracovního práva?

Mají také několik funkcí; primární funkce pracovního práva jsou poskytovat rovné příležitosti a plat, zajišťovat zaměstnancům fyzickou a duševní pohodu a bezpečnost a rozmanitost na pracovišti.

Jaký je příklad pracovního práva?

Co jsou pracovní zákony? … Příklady zákonů o odměňování pracovníků zahrnují zákon o odškodnění pracovníků v Longshore a Harboru, program odškodnění zaměstnanců v energetice za nemoce z povolání, federální zákon o odškodnění zaměstnanců a zákon o benefitech pro černé plíce.

Jaké jsou tři hlavní pracovní zákony?

Jižní Afrika má tři hlavní pracovní zákony, konkrétně zákon o základních podmínkách zaměstnávání, zákon o pracovních vztazích a zákon o rovnosti v zaměstnání.

Doporučuje: