Logo cs.boatexistence.com

Byla Catherine Howardová popravena?

Obsah:

Byla Catherine Howardová popravena?
Byla Catherine Howardová popravena?

Video: Byla Catherine Howardová popravena?

Video: Byla Catherine Howardová popravena?
Video: The Life Story of Jane Seymour, Henry VIII's Most Beloved Wife 2024, Smět
Anonim

Poprava v Tower of London ráno 13. února 1542 byla Catherine Howardová sťata. Její služebná, Jane Boleyn, lady Rochfordová, ji následovala do bloku. Předpokládá se, že Catherine mohlo být tak 17 let, když zemřela. Catherine Howard je pohřbena v kapli svatého Petra Ad Vincula v Tower of London.

Co řekla Catherine Howardová, než zemřela?

Podle legendy byla Catherine poslední slova, když stála na lešení v Tower of London dne 13. února 1542: „Umírám jako královna, ale raději bych zemřela jako manželka Thomase Culpepera.”

Jaká byla poslední slova Katherine Howardové?

Po pouhých osmi měsících manželství s Henrym si Catherine už vzala Thomase Culpeppera jako svého milence. Jejich vztah by skončil tragicky. Legenda praví, že Catherinina poslední slova byla: „ Zemřu jako královna, ale raději bych zemřela jako manželka Culpeppera.“

Proč byla Catherine Howardová usmrcena?

Catherine byla zbavena titulu královny v listopadu 1541. byla sťata o tři měsíce později na základě zrady za spáchání cizoložství se svým vzdáleným bratrancem Thomasem Culpeperem.

Byla Katherine Howard někdy těhotná?

Historici obvykle nevěnují velkou pozornost myšlence, že Katherine byla těhotná na začátku svého manželství s Henrym, ačkoli existují přesvědčivé důkazy, že skutečně byla. Bohužel popůjčce 1541 nebylo o tomto těhotenství nic dalšího hlášeno.

Doporučuje: