Logo cs.boatexistence.com

Co je lepší risperdal nebo zyprexa?

Obsah:

Co je lepší risperdal nebo zyprexa?
Co je lepší risperdal nebo zyprexa?

Video: Co je lepší risperdal nebo zyprexa?

Video: Co je lepší risperdal nebo zyprexa?
Video: Schizophrenia Drugs (Zyprexa, Risperdal, Seroquel) FDA ... 2024, Duben
Anonim

Zatímco jak olanzapin, tak risperidon byly stejně účinné pro zlepšení pozitivních symptomů a náhledu, olanzapin vykazoval vyšší účinnost s ohledem na negativní symptomy spolu s menšími extrapyramidovými vedlejšími účinky v srovnání s risperidonem.

Je risperidon podobný přípravku Zyprexa?

Jsou Risperdal a Zyprexa to samé? Risperdal (risperidon) a Zyprexa ( olanzapin) jsou antipsychotika předepisovaná k léčbě schizofrenie, bipolární mánie. Risperdal se také používá k léčbě autismu.

Které antipsychotikum je nejsilnější?

Clozapin, který má nejsilnější antipsychotický účinek, může způsobit neutropenii. Problémem v léčbě schizofrenie je špatná kompliance pacientů vedoucí k recidivám psychotických symptomů.

Je risperidon nejlepší antipsychotikum?

Pro lidi se schizofrenií Pro lidi s méně závažnou schizofrenií je risperidon účinné antipsychotikum, ale může způsobit o něco více vedlejších účinků na poruchy hybnosti než jiné nové léky, jako je olanzapin ‐ ačkoli to je založeno pouze na jedné studii, která používala vyšší dávky risperidonu než dávky použité v …

Jaké je nejlepší antipsychotikum s nejmenšími vedlejšími účinky?

Aripiprazol má podobnou účinnost jako risperidon a o něco lepší než ziprasidon. Aripiprazol měl méně vedlejších účinků než olanzapin a risperidon (jako je zvýšení tělesné hmotnosti, ospalost, srdeční problémy, třes a zvýšená hladina cholesterolu).

Doporučuje: