Logo cs.boatexistence.com

Byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek úspěšná?

Obsah:

Byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek úspěšná?
Byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek úspěšná?

Video: Byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek úspěšná?

Video: Byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek úspěšná?
Video: TOP 4 LIDÉ Z BUDOUCNOSTI, KTEŘÍ NÁS PŘIŠLI VAROVAT 2024, Smět
Anonim

Úplný zákaz Smlouva podepsaná 71 státy, včetně těch, které vlastní jaderné zbraně, zakázala všechny výbuchy jaderných zkoušek, včetně těch, které jsou prováděny pod zemí Ačkoli ji podepsal prezident Bill Clinton, Senát smlouvu zamítl poměrem hlasů 51 ku 48.

Jaký byl výsledek smlouvy o zákazu jaderných zkoušek?

Smlouva o zákazu jaderných zkoušek zakázala testy jaderných zbraní v atmosféře, ve vesmíru a pod vodou, ale povolila podzemní testování a nevyžadovala žádná kontrolní stanoviště, žádné na místě inspekce a žádný mezinárodní dozorčí orgán.

Proč byla smlouva o zákazu jaderných zkoušek tak důležitá?

Zástupci Spojených států, Sovětského svazu a Velké Británie podepisují Smlouvu o zákazu jaderných zkoušek, která zakazuje testování jaderných zbraní ve vesmíru, pod vodou nebo v atmosféře Smlouva byla oslavována jako důležitý první krok ke kontrole jaderných zbraní.

Bylo CTBT úspěšné?

Potvrdila, že CTBT byla účinným opatřením pro jaderné odzbrojení a nešíření a zdůraznila význam univerzální a mezinárodně ověřitelné komplexní smlouvy. V té době smlouvu podepsalo 154 států a 51 ji ratifikovalo.

Jak smlouva o zákazu jaderných zkoušek ovlivnila studenou válku?

Tento zájem je vedl k dokončení první dohody o kontrole zbrojení za studené války, Smlouvě o omezeném zákazu zkoušek z roku 1963. Tato smlouva neměla velký praktický dopad na vývoj a šíření jaderných zbraní, ale zavedla důležitý precedens pro budoucí kontrolu zbrojení.

Doporučuje: