Logo cs.boatexistence.com

Co je úplný krevní obraz?

Obsah:

Co je úplný krevní obraz?
Co je úplný krevní obraz?

Video: Co je úplný krevní obraz?

Video: Co je úplný krevní obraz?
Video: KREVNÍ SKUPINY - Jak to vlastně funguje 2024, Smět
Anonim

Úplný krevní obraz, také známý jako úplný krevní obraz, je soubor lékařských laboratorních testů, které poskytují informace o buňkách v krvi člověka. CBC udává počet bílých krvinek, červených krvinek a krevních destiček, koncentraci hemoglobinu a hematokrit.

Co kontroluje kompletní krevní screening?

Úplný krevní obraz (FBC)

Toto je test ke kontrole typů a počtu buněk ve vaší krvi, včetně červených krvinek, bílých krvinek a krevních destičekTo může pomoci poskytnout údaje o vašem celkovém zdravotním stavu a také poskytnout důležitá vodítka o určitých zdravotních problémech, které můžete mít.

Jak se nazývá úplný krevní panel?

kompletní krevní obraz (CBC) je skupina testů, která hodnotí buňky, které cirkulují v krvi, včetně červených krvinek (RBC), bílých krvinek (WBC) a krevních destiček (PLT). CBC může zhodnotit váš celkový zdravotní stav a detekovat různé nemoci a stavy, jako jsou infekce, anémie a leukémie.

Co zahrnuje kompletní vyšetření krve?

Test celkového krevního obrazu: počítá celkový počet červených krvinek, bílých krvinek a krevních destiček ve vzorku . určuje poměr červených krvinek a plazmy („hematokrit“nebo „objem shluků buněk“) určuje počet každé z podskupin bílých krvinek.

Ukázal by úplný krevní obraz něco vážného?

"Mohl bys vzít plnou náruč krve a to bys nedokázal." Místo toho, pokud váš úplný krevní obraz ukazuje, že určitá krvinka je abnormálně vysoká nebo nízká, může to znamenat infekci, anémii nebo jiné závažnější onemocnění. V závislosti na výsledcích si pak praktický lékař může vyžádat další testy k potvrzení diagnózy.

Doporučuje: