Kdo je morillo velarde?

Obsah:

Kdo je morillo velarde?
Kdo je morillo velarde?

Video: Kdo je morillo velarde?

Video: Kdo je morillo velarde?
Video: David Morales - Needin' U [ 1998 OFFICIAL VIDEO HD ] 2024, Září
Anonim

Murillo Velarde je jeden z nejznámějších mezi jezuitskými spisovateli Jeho hlavní díla jsou následující: Cursus juris canonici, hispani et indici (Madrid, 1743); Historia de la provincia de Philipinas de la Compañia de Jesus (Manila, 1749); a Geographica historica (Madrid, 1752), v deseti svazcích.

Kdo je otec Murillo Velarde?

Pedro Murillo Velarde (1696-1753), španělský katolický kněz, jezuita a kartograf; viz Archeologie Filipín. Mapa Velarde nebo mapa Murillo Velarde, historická mapa Filipín.

Jaký význam má mapa Murillo Velarde pro Filipínce?

Považovaná za „svatý grál“filipínské kartografie, mapa Murillo-Velarde z roku 1734 zobrazuje celé filipínské souostroví tak podrobně, že je považována za vůbec první vědeckou mapu Filipín.

Kdo vytvořil první mapu Filipín?

"Hydrografická a chorografická mapa Filipínských ostrovů"), běžněji známá jako mapa Murillo Velarde, je mapa Filipín vytvořená a poprvé zveřejněná v Manile v roce 1734 španělským jezuitským kartografem Pedro Murillo Velarde a dva Filipínci; rytec Nicolás de la Cruz Bagay a umělec Francisco …

Kdo vytvořil první vědeckou mapu?

Považuje se za první vědeckou mapu Filipín a připravil ji španělský jezuita Pedro Murillo Velarde s pomocí 2 Filipínců: Francisco Suarez, který mapu nakreslil, a Nicolas dela Cruz Bagay, který provedl rytinu.

Doporučuje: