Logo cs.boatexistence.com

Proč gandhari proklínal Krišnu?

Obsah:

Proč gandhari proklínal Krišnu?
Proč gandhari proklínal Krišnu?

Video: Proč gandhari proklínal Krišnu?

Video: Proč gandhari proklínal Krišnu?
Video: Why Did Lord Krishna Accept Gandhari's Curse? 2024, Červenec
Anonim

Ve dnech po 18denní válce na Kurukshetra se Pán Krišna setkává s Gandharim, setkáním popsaným v Stri Parva. V hněvu a zármutku nad smrtí svých synů a vojáků Kauravy Gandhari prokleje Krišnu zničením Yaduovců způsobem podobným smrti jejích synů

Proč byl Krišna proklet?

Osmnáctého dne, když ošklivá bitva skončila, Shri Krishna navštívil Gandhari, aby požádal o její požehnání, než mohl odejít do svého království Dwaraka. …Ano, Gandhari, matka se zraněným srdcem, proklela Šrí Krišnu tím, že zažije agónii ztráty celého svého klanu jako ona

Jaká byla Krišnova kletba?

Gandhariho prokletí na Krišnu bylo že on a jeho klan zahynou za 36 let. Zatímco mudrc Durvasa proklel Pána Krišnu, když se rozzlobil na skutečnost, že Krišna nepřiložil Kheer na jeho nohy. Řekl, že Pán Krišna zemře jeho nohou.

Jak Gandhari zemřel?

Gandhari spolu se svým manželem Dhritarashtrou, švagrem Vidurou a švagrovou Kunti opustili Hastinapur asi 15 let po válce, aby hledali pokání. Říká se, že zemřela v Himalájích při lesním požáru spolu s Dhritarastrou, Vidurou a Kunti a dosáhla mokšy.

V jakém věku Radha zemřela?

Její věk nikdy nedosáhl více než 14 nebo 15 let. Radha Krishna byli choti ze samotné planety Goloka a byla jedinou skutečnou manželkou Krišny..

Doporučuje: