Logo cs.boatexistence.com

Věděl yashoda o Krišnovi?

Obsah:

Věděl yashoda o Krišnovi?
Věděl yashoda o Krišnovi?

Video: Věděl yashoda o Krišnovi?

Video: Věděl yashoda o Krišnovi?
Video: WHAT HAPPENED BEFORE YASHODA MATA DIED || LAST MEET OF SHRI KRISHNA AND YASHODA MATA | BY UNIROUNDER 2024, Smět
Anonim

Poslední epizoda ukázala, jak se Kans vyptával Devaki a Vasudevy na jejich osm synů a Vasudev odpověděl, že Balrama Balrama Balarama (sanskrt: बलराम, IAST: Balarāma) je hinduistický bratr boha a staršího bratra Krišna Je zvláště významný v tradici Džagannáth jako jedno z božstev triády. Je také známý jako Baladeva, Balabhadra, Haladhara, Halayudha a Sankarshana. https://en.wikipedia.org › wiki › Balarama

Balarama – Wikipedie

a Krišna jsou jejich synové. Na což je Kans požádal, aby je přivedli do Mathury. Epizoda také ukázala, jak Yashoda zjistila o Krishnově skutečné matce.

Co viděl yashoda v Kršnových ústech?

V Kršnových ústech vidí celý úplný celý bezčasový vesmír, všechny hvězdy a planety vesmíru a vzdálenost mezi nimi, všechny země a moře země a život v nich; ona vidí všechny dny včerejška a všechny dny zítřka; vidí všechny nápady a všechny emoce, všechnu lítost a všechnu naději…

Kdo přenesl Krišnu do Yashody?

Je popsána v puránských textech hinduismu. Podle Bhagavata Purany se Krišna narodil Devaki, ale Krišnův otec Vasudeva přinesl novorozeného Krišnu svému bratranci Nandovi Babovi do Gokulu, aby vychoval a ochránil Krišnu před Devakiho bratrem Kansou, král Mathury.

V jakém věku Radha zemřela?

Její věk nikdy nedosáhl více než 14 nebo 15 let. Radha Krishna byli choti ze samotné planety Goloka a byla jedinou skutečnou manželkou Krišny..

Je Balram syn Yashody?

Balarama byl syn Vasudeva. … Balarama vyrůstal se svým mladším bratrem Krišnou u pěstounů v domácnosti hlavy pastevců krav Nandy a jeho ženy Yashoda.

Doporučuje: