Logo cs.boatexistence.com

Jaká je amplituda grafu?

Obsah:

Jaká je amplituda grafu?
Jaká je amplituda grafu?

Video: Jaká je amplituda grafu?

Video: Jaká je amplituda grafu?
Video: Finding the Period and Amplitude of a Graph 2024, Smět
Anonim

Amplituda je vzdálenost mezi středovou osou funkce a horní nebo dolní částí funkce a perioda je vzdálenost mezi dvěma vrcholy grafu nebo vzdálenost, kterou zabere opakování celého grafu. … Toto je znázorněno v grafu, protože amplituda je 1 a perioda je 2π.

Jaká je amplituda grafu v trigu?

Amplituda trigonometrické funkce je polovina vzdálenosti od nejvyššího bodu křivky ke spodnímu bodu křivky: (Amplituda)=(Maximum) - (minimum) 2.

Jaká je amplituda cos grafu?

Amplituda a perioda a kosinusová funkce

Amplituda grafu y=acos(bx) je množství, o které se mění nad a pod osou x Amplituda=| a | Perioda funkce kosinus je délka nejkratšího intervalu na ose x, přes který se graf opakuje.

Co je amplituda v sinusových grafech?

Amplituda funkce sinus je vzdálenost od střední hodnoty nebo čáry procházející grafem až k nejvyššímu bodu. Jinými slovy, amplituda je polovina vzdálenosti od nejnižší hodnoty k nejvyšší hodnotě.

Jaký je vzorec pro zjištění amplitudy?

Amplituda je vzdálenost mezi středovou osou funkce a horní nebo dolní částí funkce a perioda je vzdálenost mezi dvěma vrcholy grafu nebo vzdálenost, kterou potřebuje k opakování celého grafu. Pomocí této rovnice: Amplituda=APerioda=2πBHorizontální posun doleva=CVertikální posun=D

Doporučuje: