Logo cs.boatexistence.com

Co je efhraim v hadici?

Obsah:

Co je efhraim v hadici?
Co je efhraim v hadici?

Video: Co je efhraim v hadici?

Video: Co je efhraim v hadici?
Video: Ошибки в сантехнике. Вводной узел в квартиру. 2024, Smět
Anonim

Efraim, jeden z 12 kmenů 12 kmenů Jákobova první manželka Lea mu porodila šest synů: Rubena, Simeona, Leviho, Judu, Issachara a Zabulona. Každý z nich byl otcem jednoho kmene, i když Léviho potomci (mezi nimiž byli Mojžíš a Áron), kněží a chrámoví funkcionáři, byli rozptýleni mezi ostatní kmeny a nedostali žádnou vlastní kmenovou zemi. https://www.britannica.com › téma › Dvanáct-Izraelských kmenů

Dvanáct kmenů Izraele | Definice, jména a fakta | Britannica

Izraele které v biblických dobách zahrnovalo lid Izraele, který se později stal židovským lidem. Kmen byl pojmenován po jednom z mladších synů Josefa, který byl sám synem Jákobovým. … Členové jeho kmene se usadili v úrodné, kopcovité oblasti střední Palestiny.

Co představuje Efraim v Bibli?

Kniha Genesis spojila jméno „Efraim“s hebrejským slovem pro „být plodný“, s odkazem na Josefovu schopnost plodit děti, konkrétně v Egyptě (nazvaný Tóra jako země jeho utrpení).

Koho označuje Efraim v Ozeášovi?

Pokud má Neef pravdu ve spojení této pasáže se Soudci 12:1-6 (epizoda Shibboleth), Efraim odkazuje na kmen v době soudců a dům Izraele a Izraele k lidem té doby Efraimovo jednání je pak považováno za porušení smlouvy.

O čem mluví Kniha Ozeáš?

Kniha Ozeášova, která se odehrává kolem pádu Severního království Izraele odsuzuje uctívání jiných bohů než Jahve (Bůh Izraele), metaforicky srovnává izraelské opuštění Jahve ženě, která je nevěrná svému manželovi.

Kde je moderní Ephraim?

Efraim se nacházel v divoké, neobdělávané hornaté krajině 13 mil severovýchodně od Jeruzaléma, „usazený na nápadné vyvýšenině as rozsáhlým výhledem“mezi centrálními městy a údolí Jordánu.

Doporučuje: