Mohou se maghrib a isha modlit společně?

Obsah:

Mohou se maghrib a isha modlit společně?
Mohou se maghrib a isha modlit společně?

Video: Mohou se maghrib a isha modlit společně?

Video: Mohou se maghrib a isha modlit společně?
Video: Combining Maghrib and Isha during times of hardship - Sheikh Assim Al Hakeem 2024, Říjen
Anonim

Modlitba Maghrib (arabsky: صلاة المغرب‎ ṣalāt al-maġrib, „modlitba západu slunce“) je jednou z pěti povinných salah (islámské modlitby). … Kromě školy Hanafi, , však sunnitští muslimové mohou také kombinovat modlitby Maghrib a Isha, pokud cestují a nejsou schopni provádět modlitby odděleně

Umíte se modlit mezi Maghrib a Isha?

Salat al-Awwabin - je "modlitba častého návratu", jak ji specifikoval Mohamed a je nabízena mezi modlitbou Maghrib a modlitbou Isha.

Můžete kombinovat Maghrib a Isha při cestování?

Většina právníků souhlasí s tím, že cestující může kombinovat modlitby. Konkrétně Zuhr a Asr mohou být kombinovány a Maghrib a Isha mohou být kombinovány Při kombinování modliteb existují dvě možnosti, buď můžete postupovat v Asr a modlit se v čase Zuhr, nebo se modlit Zuhr odloženo v době Asr.

Kdy můžete číst Isha po Maghrib?

Časové období, ve kterém musí být modlitba Isha recitována, je následující: Čas začíná: jakmile byla odříkána a dokončena Maghrib (večerní modlitba). Čas končí: o půlnoci, střed mezi shafakem a úsvitem.

Můžete zkombinovat Zuhr a Asr?

3) Ano, podle naprosté většiny učenců a imámů, cestovateli je naprosto dovoleno kombinovat Zuhr a `Asr a Maghrib a `Isha.

Doporučuje: