Logo cs.boatexistence.com

Co je meso sloučenina?

Obsah:

Co je meso sloučenina?
Co je meso sloučenina?

Video: Co je meso sloučenina?

Video: Co je meso sloučenina?
Video: Мясо так готовлю уже 10 лет - как хранить мясо мне бабушка показала 2024, Smět
Anonim

Mesosloučenina nebo mesoizomer je opticky neaktivní člen sady stereoizomerů, z nichž alespoň dva jsou opticky aktivní. To znamená, že přestože obsahuje dvě nebo více stereogenních center, molekula není chirální. Mezo sloučenina je ve svém zrcadlovém obraze „přemístitelná“.

Co je meso sloučenina s příkladem?

Příklady 1 a 2 jsou klasifikovány jako mezosloučeniny, protože mají alespoň dvě chirální centra a vnitřní zrcadlové roviny, jak je naznačeno přerušovanými čarami. V příkladu 3 jsou vodík (H) a chlor (Cl) na rovině vnitřního zrcadla, takže příklad 3 je stále klasifikován jako mezosloučenina.

Co znamená meso sloučenina?

Meso sloučeniny. Mezo sloučenina je achirální sloučenina, která má chirální centra. Je superponován na svůj zrcadlový obraz a je opticky neaktivní, ačkoli obsahuje dvě nebo více stereocenter.

Je meso sloučenina diastereomer?

Meso sloučeniny jsou achirální (opticky neaktivní) diastereomery chirálních stereoizomerů.

Jaký je rozdíl mezi meso a diastereomery?

Enantiomery se mění všechna chirální centra … Diastereomery alespoň jedno z chirálních center mění konfiguraci. Například, pokud molekula A má chirální centra (R, S) v molekule B, bude zde konfigurace (S, S). Meso sloučeniny jsou sloučeniny, které mají překrývající se zrcadlový obraz.

Doporučuje: