Logo cs.boatexistence.com

Je wavellit drahokam?

Obsah:

Je wavellit drahokam?
Je wavellit drahokam?

Video: Je wavellit drahokam?

Video: Je wavellit drahokam?
Video: By Definition Pink Amethyst Is Not Amethyst. It Is Top Tier Marketing Though. #Crystals #Quartz 2024, Červenec
Anonim

Vyskytuje se v asociaci s krandallitem a variscitem v puklinách v hlinitých metamorfovaných horninách, v hydrotermálních oblastech a ve fosfátových horninách. Vyskytuje se na mnoha různých místech, zejména v oblasti Mount Ida v Arkansasu v pohoří Ouachita. Někdy se používá jako drahokam

Co je minerál Wavellite?

Wavellit, hydratovaný fosforečnan hlinitý [Al3(PO4) 2(OH)3·5H2O], běžný fosfátový minerál, který se obvykle vyskytuje jako průsvitný, nazelenalý, kulové hmoty ve štěrbinách hlinitých metamorfovaných hornin, v ložiskách limonitu a fosfátových hornin a v hydrotermálních žilách.

Z čeho je Wavellite vyroben?

Popis: Wavellit se tvoří jako sraženina podzemní vody v hlinitých nebo železitých sedimentárních horninách, produkt nízkostupňové metamorfózy těchto hornin nebo v hydrotermálních žilách. JACKSON COUNTY: Wavellite se vyskytuje v Eau Claire Sandstone na několika lokalitách mezi Merillan a Black River Falls.

Odkud je Wavellite?

Kde se nacházejí Wavellites? Hot Springs, Arkansas vyrábí wavellity v jemných, sférických a radiálních skupinách jehličkovitých krystalů. Typová lokalita, High Down Quarry, Devon, Anglie, také produkuje vynikající vzorky.

Jaký druh kamene je labradorit?

Labradorit ((Ca, Na)(Al, Si)4O8) je minerál živcepoprvé identifikován v kanadském Labradoru, který může vykazovat duhový efekt. Labradorit je intermediární až vápenatý člen řady plagioklasů. Má procento anortitu (%An) mezi 50 a 70.

Doporučuje: