Logo cs.boatexistence.com

Kde je V altellina v Itálii?

Obsah:

Kde je V altellina v Itálii?
Kde je V altellina v Itálii?

Video: Kde je V altellina v Itálii?

Video: Kde je V altellina v Itálii?
Video: Itálie - jezero Como - Tirano - Lecco - Bellagio - VLOG 2024, Smět
Anonim

poslouchat); Lombard: V altelina nebo V altulina; německy: Veltlín; italsky: V altellina) je údolí v regionu Lombardie na severu Itálie, hraničící se Švýcarskem Dnes je známé svým lyžařským centrem, termálními lázněmi, bresaolou, sýry (zejména Bitto, pojmenované po řeka Bitto) a vína.

Kde se V altellina nachází?

V altellina, německý Veltlín, horní údolí řeky Adda od pramenů v pohoří Ortles na západ k jejímu vstupu do jezera Como, převážně v provincii Sondrio, Lombardia (Lombardie) regione, severní Itálie.

Jaký hrozn je V altellina?

V altellina, alpské údolí na dalekém severu Lombardie, vyrábí víno již více než 2000 let. Dnes je známá svými jasnými víny s vůní třešní vyrobených z odrůdy Nebbiolo, známé zde jako Chiavennasca (podle nedalekého města Chiavenna).

Je Sondrio v Alpách?

Vrcholy v Sondriu patří k Lepontinským Alpám na západě, Západním Rhétským Alpám na severu, Jižním Rhétským Alpám na východě a Bergamaským Alpám (Alpi Orobie) na jihu. Foscagno Pass, Sondrio.

Je V altellina Piemont?

Alto Piemonte a V altellina jsou dva z nich. … Dále na východ, v Lombardii, jsou terasovité vinice V altellina schopné produkovat výrazné Nebbiolos bohaté se smyslem pro místo.

Doporučuje: