Je definiendum skutečné slovo?

Obsah:

Je definiendum skutečné slovo?
Je definiendum skutečné slovo?

Video: Je definiendum skutečné slovo?

Video: Je definiendum skutečné slovo?
Video: НАСТОЯЩЕЕ значение японских слов, о котором ты не догадывался 2024, Září
Anonim

podstatné jméno, množné číslo de·fin·i·en·da [dih-fin-ee-en-duh]. něco, co je nebo má být definováno, zejména termín v záhlaví slovníkového hesla. Logika.

Jak používáte definiendum ve větě?

'Požadoval od definice, aby definiens (výrok definice) byl synonymem s definiendum (definovaný výraz nebo pojem), ale neobsahoval s ním žádné společné termíny. ' ' Považujte za definiendum univerzální, jako je člověk, a jeho definiens, rozumné zvíře '

Jaký je rozdíl mezi definiendem a Definiens?

Slovo nebo skupina slov, které mají být definovány, se nazývá definiendum a slovo, skupina slov nebo akce, která je definuje, se nazývá definiens.… Definiens není význam definovaného slova, ale je to něco, co vyjadřuje stejný význam jako toto slovo.

Je ustanovující slovo?

Specifikující definice je typ definice, ve kterém je novému nebo aktuálně existujícímu termínu přiřazen nový specifický význam pro účely argumentace nebo diskuse v daném kontextu.

Co znamená slovo Salva?

Z Wikipedie, bezplatné encyklopedie. Doslovný překlad latinského „salva veritate“je „ s (nebo) nepoškozenou pravdou“s použitím ablativu způsobu: „salva“znamená „záchrana, „ „spása“nebo „ blaho, " a "veritate" znamenající "skutečnost" nebo "pravda ".

Doporučuje: