Kdy byla vynalezena autoharfa?

Obsah:

Kdy byla vynalezena autoharfa?
Kdy byla vynalezena autoharfa?

Video: Kdy byla vynalezena autoharfa?

Video: Kdy byla vynalezena autoharfa?
Video: What is an Autoharp? (and what it ISN'T) 2024, Září
Anonim

Akkordzither vynalezl Karl August Gütter z Markneukirchenu v Německu. V 1882 byl udělen americký patent na autoharfu (upravenou verzi Akkordzitheru) Charlesi F. Zimmermanovi, německému emigrantovi. Jeho patent později získal Alfred Dolge (1848–1922), výrobce klavírního vybavení v New Yorku.

Jak stará je autoharfa?

Začátkem kolem roku 1910 začala společnost Phonoharp Company of East Boston vyrábět autoharfu. Společnost původně vyráběla nástroj patentovaný v roce 1891 nazvaný Phonoharp, později se prosadila v 90. letech 19. století jako výrobce akordové citery Columbia a ve 20. letech 20. století vyrobila Bosstone ukelin.

Je autoharfa harfa?

Nástroj dnes známý jako autoharfa (autoharfa nebo chromaharp) je ve skutečnosti citerový strunný nástroj, jehož struny nepřesahují ozvučnici (Cithera 1).

Je autoharfa apalačský nástroj?

A ve skutečnosti OS45CE neboli Appalačská autoharfa byla speciálně navržena pro hráče folku/bluegrassu. Jeho hlavním rysem je jeho „květinový“zvukový otvor, který je čistě vizuální.

Jaký je jiný název pro autoharfu?

Autoharfa, německy Akkordzither, Akkordzither také nazývaný Volkszither, strunný nástroj z rodiny citer oblíbený pro doprovod v lidové hudbě a country a západní hudbě.

Doporučuje: