Co znamená gymnophiona?

Obsah:

Co znamená gymnophiona?
Co znamená gymnophiona?

Video: Co znamená gymnophiona?

Video: Co znamená gymnophiona?
Video: Caecilian facts: they're amphibians! | Animal Fact Files 2024, Říjen
Anonim

: řád obojživelníků, který je coextenzivní s čeledí Caeciliidae a vyznačuje se beznohou malohlavou krátkoocasou formou jeho téměř bezokých členů, kteří jsou široce rozšířeni v vlhká půda v tropických částech Nového a Starého světa.

Jaký je doslovný význam Gymnophiona?

podstatné jméno řád obojživelníků včetně cecilianů.

Jaká třída je Gymnophiona?

Třída Amphibia je zastoupena více než 7000 druhy (https://amphibiaweb.org) obsaženými ve třech kladech: Gymnophiona, Caudata a Anura. Caeciliáni zahrnují řád Gymnophiona a jsou to beznohí obojživelníci zahrabaní, kteří obývají vlhké tropické oblasti Asie, Afriky a Ameriky.

Proč se céciáni jmenují Gymnophiona?

Cecilian stěhování se po půdě. Jeho členové jsou známí jako caeciliáni, což je jméno odvozené z latinského slova caecus, což znamená „nezraký“nebo „slepý“. Většina této skupiny červovitých obojživelníků bez končetin žije pod zemí ve vlhkých tropických oblastech po celém světě. …

Co znamená Apoda?

: kterákoli z několika různých skupin zvířat, která byla takto pojmenována podle jejich chybějících končetin nebo nohou: jako např. a: řád štíhlých červovitých holothurianů, kteří postrádají trubkové nohy a radiální ambulakrální cévy - srovnej holothurioidea. b: skupina ryb bez pánevních ploutví. c: ceciliani.

Doporučuje: