Logo cs.boatexistence.com

Kdy byl postaven chrám dakshineswar?

Obsah:

Kdy byl postaven chrám dakshineswar?
Kdy byl postaven chrám dakshineswar?

Video: Kdy byl postaven chrám dakshineswar?

Video: Kdy byl postaven chrám dakshineswar?
Video: Egypt, Dendera chrám se žárovkou, zvěrokruhem a dalším tajemstvím ve 4K UHD Teil 17 von 17 2024, Smět
Anonim

Chrám Dakshineswar Kali je hinduistický chrám navaratna nacházející se v Dakshineswar. Předsedajícím božstvem chrámu na východním břehu řeky Hooghly je Bhavatarini, forma Parashakti Adya Kali, jinak známá jako Adishakti Kalika.

Kdo byl do roku 1886 hlavním knězem v chrámu Dakshineswar v Západním Bengálsku?

V roce 1855 byl Ramakrishna jmenován knězem chrámu Dakshineswar Kali, který postavila Rani Rashmoni – bohatá žena zamindar z Kalkaty, která byla dobře známá svou laskavostí a shovívavostí vůči chudá a také pro svou náboženskou oddanost patřila do komunity kaivarta.

Jaké je datum narození Rani Rashmoni?

Životopis. Rashmoni se narodil 28. září 1793 . Její otec, Harekrishna Das, žil ve vesnici Kona, v dnešním Halisahar, North 24 Parganas.

Jak Mathur zemřel?

Maratonec z asijských her a olympijských her Surat Singh Mathur zemřel na Covid-19. Indická vítězka bronzové medaile v maratonu Asijských her z roku 1951 a olympionička z roku 1952 Surat Singh Mathur zde zemřela na covid-19. Bylo mu 90.

Která Ashta Sakhi byla Rani Rashmoni?

Rani je Radha's `Asta Sakhi'V epizodě 1251 Rani Rashmoni si Gadhai vybavuje vizi, kterou viděl pod vodou, ve které je Rani jednou z Radhiných `astů sakhi' a tančí s Krišnou.

Doporučuje: