Jaký je rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem?

Obsah:

Jaký je rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem?
Jaký je rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem?

Video: Jaký je rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem?

Video: Jaký je rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem?
Video: Tetrachloroethylene (PERC) & Exposure Concerns 2024, Září
Anonim

Jako podstatná jména rozdíl mezi perchlorethylenem a tetrachlorethylenem. je, že perchlorethylen je alternativní název pro tetrachlorethen, nehořlavé rozpouštědlo běžně používané při chemickém čištění, zatímco tetrachlorethylen je tetrachlorethylen.

Je perchlorethylen stejný jako tetrachlorethylen?

Tetrachlorethene je vyráběná chemikálie, která se široce používá při chemickém čištění tkanin, včetně oděvů. … Jiné názvy pro tetrachlorethen zahrnují PERC, tetrachlorethylen, perchlorethylen a PCE. PERC je běžně používaný název a bude použit ve zbytku informačního listu.

Co je trichlorethylen a perchlorethylen?

Trichlorethylen (TCE) a perchlorethylen nebo tetrachloretylen (PCE) jsou chemikálie s velkým objemem výroby s četnými průmyslovými aplikacemi V důsledku jejich širokého použití jsou tyto chemikálie všudypřítomnými kontaminanty životního prostředí kterým je běžně vystavena běžná populace.

Používá se tetrachloretylen stále při chemickém čištění?

Suché čištění používá k čištění tkanin nevodná rozpouštědla (1). … Od 40. let 20. století se PERC – také známý jako tetrachlorethylen nebo PCE – stal nejčastěji používaným rozpouštědlem pro chemické čištění (1, 2) a nadále zůstává primárním rozpouštědlem používaným k chemickému čištění tkanin jak v USA (3), tak v Evropské unii (EU) (4).

Proč čistírny používají tetrachloretylen?

Perchlorethylen, běžně známý jako perc, je extrémně účinné rozpouštědlo pro chemické čištění, protože rozpouští mastnotu a špínu, aniž by ovlivnilo tkaninyPodle federálních úředníků je to nejběžněji používaná chemikálie mezi čistírnami a od roku 2016 ji stále používalo 28 000 čistíren ve Spojených státech.

Doporučuje: