Logo cs.boatexistence.com

Byl by novinový článek primárním zdrojem?

Obsah:

Byl by novinový článek primárním zdrojem?
Byl by novinový článek primárním zdrojem?

Video: Byl by novinový článek primárním zdrojem?

Video: Byl by novinový článek primárním zdrojem?
Video: Hledání a posuzování zdrojů pro články na Wikipedii 2024, Smět
Anonim

Články v novinách mohou být příklady primárních i sekundárních zdrojů by byly považovány za primární zdroj, zatímco článek z roku 2018, který popisuje stejnou událost, ale používá ji k poskytování základních informací o současné události by byly považovány za sekundární zdroj. …

Je novinový článek primárním nebo sekundárním zdrojem?

Většina článků v novinách je druhořadá, ale reportéři mohou být považováni za svědky události. Jakékoli téma o mediálním pokrytí události nebo jevu by považovalo noviny za primární zdroj.

Jak se může novinový článek stát primárním zdrojem?

Ano, ve většině případů. Článek z Wall Street Journal je primárním zdrojem pouze v případě, že je obsah původní nebo jde-li o událost z první rukyPokud článek popisuje minulé události nebo rozhovor, pak je to sekundární zdroj. Je článek Washington Post primárním zdrojem?

Jak poznáte, že je článek primárním zdrojem?

Zveřejněné materiály lze považovat za primární zdroje, pokud pocházejí z období, o kterém se diskutuje, a byly napsány nebo vytvořeny někým, kdo má s danou událostí bezprostřední zkušenost. Primární zdroje často odrážejí individuální pohled účastníka nebo pozorovatele

Je novinový článek primárním nebo sekundárním zdrojem kvízu?

Je novinový článek primárním nebo sekundárním zdrojem? Záleží. Pokud je článek popisem události z první ruky, kterou přímo zpozoroval novinář psající článek, je primárním zdrojem Pokud však článek odkazuje na část výzkumu, který byl publikován (například) je to sekundární zdroj.

Doporučuje: