Logo cs.boatexistence.com

Kdo nese odpovědnost za nesprávnost v prospektu?

Obsah:

Kdo nese odpovědnost za nesprávnost v prospektu?
Kdo nese odpovědnost za nesprávnost v prospektu?

Video: Kdo nese odpovědnost za nesprávnost v prospektu?

Video: Kdo nese odpovědnost za nesprávnost v prospektu?
Video: Corporate governance and responsible investment in private equity 2024, Smět
Anonim

Osoba, která podepsala a dala souhlas s prospektem, je odpovědná za nesprávnost. Osoby, které řídily celé nebo v podstatě celé záležitosti společnosti, mohou nést odpovědnost za nesprávnost v prospektu, pokud prospekt podepsaly a daly k tomu souhlas.

Kdo je odpovědný za nepravdivé prohlášení v prospektu?

1. Každá osoba, která je ředitelem společnosti v době vydání prospektu, by byla odpovědná za nesprávnost. 2. Každá osoba, která se v prospektu představí jako ředitel nebo jako futuristický ředitel, je odpovědná za nesprávné údaje.

Co se rozumí nesprávným uvedením v prospektu?

V prospektu je zahrnuto jakékoli prohlášení, které je nesprávné nebo zavádějící, pak by se v prospektu označovalo jako chybné údaje. Jakékoli zahrnutí nebo opomenutí skutečnosti, která by mohla veřejnost uvést v omyl, se rovněž považuje za nesprávné. … Abyste ji mohli odvolat, musí existovat nesprávné uvedení existující skutečnosti.

Jaká odpovědnost za nesprávnost v prospektu je uvedena v části 35 zákona o společnostech?

Občanskoprávní odpovědnost za nesprávnosti v prospektu. E. je odborníkem uvedeným v odstavci 5 § 26, je povinna, aniž by tím byl dotčen jakýkoli trest, jemuž může být jakákoliv osoba odpovědná podle § 36, povinna zaplatit náhradu škody každé osobě, která takovou ztrátu nebo škodu utrpěla.

Co je zavádějící prospekt?

Zavádějící prospekt:

Nesmí uvádět jako fakt žádnou záležitost nebo věc, která tomu tak není. … Aby bylo možné nazvat prospekt „zavádějícím prospektem“, musí docházet ke zkreslování podstatných skutečností, nikoli zákona nebo názoru.

Doporučuje: