Logo cs.boatexistence.com

Byl evangelion manga?

Obsah:

Byl evangelion manga?
Byl evangelion manga?

Video: Byl evangelion manga?

Video: Byl evangelion manga?
Video: "NEON GENESIS EVANGELION" - różnice między anime, a mangą (Część I) 2024, Smět
Anonim

Neon Genesis Evangelion (新世紀エヴァンゲリオン, Shin Seiki Evangelion) je japonská manga série, kterou napsal a ilustroval Yoshiyuki Sadaawamoto a vydalo nakladatelství. Začalo to v Shōnen Ace v prosinci 1994 a skončilo v červnu 2013. Skládá se ze 14 svazků, z nichž každý se skládá z několika „fází“nebo kapitol.

Je Evangelion založen na manze?

Neon Genesis Evangelion je manga série od návrháře postav Evangelion Yoshiyuki Sadamoto. … Na rozdíl od toho, jak se někdy předpokládá, manga ve skutečnosti není původní verzí příběhu, ale byla vytvořena jako doplněk určený k propagaci televizního seriálu a pokračovala díky popularita seriálu.

Byl Evangelion nejprve manga nebo anime?

Neon Genesis Evangelion je japonský animovaný film (také znám jako anime), který se vysílal v televizi v Japonsku od října 1995 do března 1996. Vyvinutý inovativním animačním studiem Gainax, show měl 26 epizod, po nichž následoval celovečerní film v červenci 1997.

Je Neon Genesis Evangelion adaptací mangy?

Neon Genesis Evangelion začíná jako známý druh sci-fi akční mangy. Odehrává se v Japonsku v roce 2015, nějakou dobu poté, co událost nazvaná Druhý dopad způsobila tání polárních ledovců a ponoření velké části světa.

Jaká je první manga Evangelion?

První manga ze série se jmenuje prostě Neon Genesis Evangelion, kterou napsal a ilustroval Yoshiyuki Sadamoto, který také pracoval na návrzích postav z anime. Manga úzce sleduje anime příběh s několika změnami provedenými v postavách nebo určitých událostech.

Doporučuje: