Kdy se narodil Nicholas Hilliard?

Obsah:

Kdy se narodil Nicholas Hilliard?
Kdy se narodil Nicholas Hilliard?

Video: Kdy se narodil Nicholas Hilliard?

Video: Kdy se narodil Nicholas Hilliard?
Video: Nicholas Hilliard | Masterpiece 2022 2024, Září
Anonim

Nicholas Hilliard byl anglický zlatník a lemař nejlépe známý svými portrétními miniaturami členů dvorů Alžběty I. a Jakuba I. z Anglie.

Kde žil Nicholas Hilliard?

Po svém návratu z Francie žil a pracoval v domě v Gutter Lane, u Cheapside, v letech 1579 až 1613, kdy jej převzal jeho syn a žák Laurence v podnikání po mnoho desetiletí. Hilliard se přestěhoval na neznámou adresu ve farnosti St Martins-in-the-Fields, mimo město a blíže soudu.

Koho maloval Nicholas Hilliard?

Hilliard sloužil jako malíř miniatur královně Alžbětě I více než 30 let. Jeho hlavní žák, Isaac Oliver, byl technicky sofistikovanější umělec, který se stal hlavním miniaturistou za vlády krále Jakuba I. (1603–1625).

Co maloval Marcus Gheeraerts mladší nejraději?

Gheeraertsovy nejstarší známé obrazy pocházejí z doby kolem roku 1592 a zahrnují jeho slavný portrét královny Alžběty I. V roce 1611 se Gheeraerts stal oblíbencem dánské královny Anny, manželky krále Jakuba VI. a I.

Kde je portrét Pelikána?

Portrét „Pelican“se nyní vrátil do The Walker Art Gallery, Liverpool a „Phoenix“do Tate Britain, kde je dlouhodobě zapůjčen od National Portrait Sbírka galerie.

Doporučuje: