Kdy navštívit hematologa?

Obsah:

Kdy navštívit hematologa?
Kdy navštívit hematologa?

Video: Kdy navštívit hematologa?

Video: Kdy navštívit hematologa?
Video: When do patients get referred to a hematologist? 2024, Říjen
Anonim

Kdy potřebujete hematologa?

  1. Anémie neboli nízký počet červených krvinek.
  2. Hluboká žilní trombóza (krevní sraženiny)
  3. Leukémie, lymfom nebo mnohočetný myelom (rakovina kostní dřeně, lymfatických uzlin nebo bílých krvinek)
  4. Sepse, nebezpečná reakce na infekci.
  5. Hemofilie, genetická porucha srážlivosti krve.

Kdy byste měli navštívit hematologa?

Pokud váš lékař primární péče doporučil návštěvu hematologa, může to být proto, že vám hrozí stav zahrnující červené nebo bílé krvinky, krevní destičky, krevní cévy, kostní dřeň, lymfatické uzliny nebo slezinaNěkteré z těchto stavů jsou: hemofilie, onemocnění, které brání srážení krve.

Znamená návštěva hematologa, že mám rakovinu?

Doporučení k hematologovi ze své podstaty neznamená, že máte rakovinu. Mezi onemocnění, která může hematolog léčit nebo se na léčbě podílet: Poruchy krvácení, jako je hemofilie. Poruchy červených krvinek, jako je anémie nebo polycythemia vera.

Co kontroluje hematolog?

Hematologové a hematopatologové jsou vysoce vyškolení poskytovatelé zdravotní péče, kteří se specializují na onemocnění krve a krevních složek. Patří mezi ně buňky krve a kostní dřeně. Hematologické testy mohou pomoci diagnostikovat anémie, infekce, hemofilie, poruchy srážlivosti krve a leukémie

Jakou část těla ošetřuje hematolog?

Hematologové se zaměřují především na lymfatické orgány a kostní dřeň a mohou diagnostikovat nepravidelnosti krevního obrazu nebo krevních destiček. Hematologové léčí orgány, které jsou vyživovány krvinkami, včetně lymfatických uzlin, sleziny, brzlíku a lymfoidní tkáně.

Doporučuje: