Logo cs.boatexistence.com

Jak se vyrábí zirkonia?

Obsah:

Jak se vyrábí zirkonia?
Jak se vyrábí zirkonia?

Video: Jak se vyrábí zirkonia?

Video: Jak se vyrábí zirkonia?
Video: Jak se z Ametystu vyrábí Citrín? 2024, Červenec
Anonim

Krychlový oxid zirkoničitý se vyrábí tavením prášku oxidu zirkoničitého se stabilizátory, jako je hořčík a vápník, při 4 982ºF. Po vyjmutí z tepla se tvoří krystaly a stabilizují se. Krystaly jsou poté broušeny a leštěny.

Je zirkonium vyrobeno člověkem?

Krychlový oxid zirkoničitý je uměle vyrobený minerál vyrobený z oxidu zirkoničitého CZ se mohou zdát velmi podobné diamantům, ale mají velmi odlišné minerální struktury. Kubické zirkonie byly v přírodě nalezeny v malém množství, ale drtivá většina použitých ve špercích je vyrobena člověkem v laboratoři.

Jak se vyrábí oxid zirkoničitý?

Jak se vyrábí oxid zirkoničitý? Tavený oxid zirkoničitý (oxid zirkoničitý) se vyrábí redukcí a tavením zirkonového písku (křemičitan zirkoničitý)Zirkon se smíchá s koksem a zahřeje na svůj bod tání (přesahující 2 800 ̊C) v elektrické obloukové peci, kde se disociuje na oxid zirkoničitý a pyrogenní oxid křemičitý.

Jak se vyrábí zirkonová keramika?

Zirkonie je jedním z nejvíce studovaných keramických materiálů. Oxid zirkoničitý (ve své nejvíce přirozeně se vyskytující formě) je minerál baddeleyite Oxid zirkoničitý začíná svůj život po procesu tepelného zpracování (kalcinace) oxidu zirkoničitého. Tento oxid zirkoničitý se dále zpracovává do různých forem, včetně prášku.

Vyskytuje se oxid zirkoničitý přirozeně?

Krychlová zirkonie, často označovaná jako syntetický diamant, se stala oblíbeným drahokamem díky svým opticky čistým monokrystalům a vysokému indexu lomu. Zirkonie se také přirozeně vyskytuje jako minerál baddeleyit.

Doporučuje: