Logo cs.boatexistence.com

Byl nový model armády úspěšný?

Obsah:

Byl nový model armády úspěšný?
Byl nový model armády úspěšný?

Video: Byl nový model armády úspěšný?

Video: Byl nový model armády úspěšný?
Video: 20 ZAJÍMAVOSTÍ: Legendární Voják a nový Prezident ČR! 2024, Smět
Anonim

Proto byla vytvořena armáda Nového modelu, aby bylo zajištěno, že příště; roajalisté by nebyli schopni se vzpamatovat. Charles jmenoval generála Fairfaxe vrchním velitelem a Oliver Cromwell byl pověřen kavalérií. Armáda byla úspěšná, protože se stala nadřazenou silou nad roajalistickou armádou

Proč byla armáda nového modelu úspěšná?

Členové armády nového modelu prošli řádným vojenským výcvikem a když šli do bitvy, byli velmi dobře disciplinovaní. V minulosti se lidé stávali důstojníky, protože pocházeli z mocných a bohatých rodin. V armádě nového modelu byli muži povýšeni, když se ukázali jako dobří vojáci.

Co bylo tak dobrého na armádě New Model Army?

Vytvoření „nové modelové armády“– dobře vycvičená, dobře vybavená, dobře disciplinovaná, dobře organizovaná armáda s důstojníky vybranými spíše podle schopností než sociální postavení. Bylo politicky otevřené novým myšlenkám a většina vojáků byli puritáni, a tak podporovali Cromwella.

Vyhrála armáda nového modelu?

Nová modelová armáda, armáda zformovaná v únoru 1645, která vyhrála anglickou občanskou válku o parlament a sama začala vykonávat důležitou politickou moc.

Proč byla modelová armáda Olivera Cromwella úspěšná?

Nová modelová armáda pomohla Cromwellovi a parlamentu udržet si smysl pro autoritu po celé Interregnum. Pomohla hlídat menší povstání a byla zapojena do pokusu o invazi do Hispanioly v rámci války proti Španělsku.

Doporučuje: