Logo cs.boatexistence.com

Kde je přepona rovnoramenného trojúhelníku?

Obsah:

Kde je přepona rovnoramenného trojúhelníku?
Kde je přepona rovnoramenného trojúhelníku?

Video: Kde je přepona rovnoramenného trojúhelníku?

Video: Kde je přepona rovnoramenného trojúhelníku?
Video: M6 - rovnoramenný a rovnostranný trojúhelník 2024, Smět
Anonim

Ano, přepona je vždy nejdelší strana, ale pouze pro pravoúhlé trojúhelníky. U rovnoramenných trojúhelníků jsou dvě stejné strany známé jako nohy, zatímco v rovnostranném trojúhelníku jsou všechny strany známé jednoduše jako strany.

Kde je přepona trojúhelníku?

"Hypotenuse" je jednoduše termín, který znamená "nejdelší stranu pravoúhlého trojúhelníku." Přepona je opačná strana pravého úhlu v trojúhelníku. Je to také nejdelší strana trojúhelníku.

Jak najdete chybějící stranu rovnoramenného trojúhelníku?

Abyste našli neznámou stranu trojúhelníku, musíte znát délku dalších dvou stran a/nebo nadmořskou výšku. Chcete-li najít neznámou základnu rovnoramenného trojúhelníku, použijte následující vzorec: 2sqrt(L^2 - A^2), kde L je délka dalších dvou ramen a A je výška trojúhelníku.

Jak zjistíte délku přepony rovnoramenného pravoúhlého trojúhelníku z délky nohou?

Rovnostranný pravoúhlý trojúhelník je rovnoramenný trojúhelník a pravoúhlý trojúhelník. To znamená, že má dvě shodné strany a jeden pravý úhel. Dvě shodné strany proto musí být nohy. Z toho můžeme usoudit, že délka přepony je délka nohy vynásobená \begin{align}\sqrt{2}\end{align}

Jak zjistíte délku rovnoramenného pravoúhlého trojúhelníku?

V rovnoramenném pravoúhlém trojúhelníku tvoří stejné strany pravý úhel. Mají poměr rovnosti 1: 1. Abychom našli poměrové číslo přepony h, máme podle Pythagorovy věty h2=1 2 + 12=2.

Doporučuje: