Logo cs.boatexistence.com

Vdala se princezna kaiulani?

Obsah:

Vdala se princezna kaiulani?
Vdala se princezna kaiulani?

Video: Vdala se princezna kaiulani?

Video: Vdala se princezna kaiulani?
Video: Ošklivá princezna 2024, Smět
Anonim

Narozena Victoria Kawekiu Lunalilo Kalaninuiahilapalapa Kaiulani Cleghorn 16. října 1875 v Honolulu na Havaji; zemřel 6. března 1899; jediné dítě Archibalda Scotta (obchodníka) a princezny Miriam Likelike; navštěvoval Great Harrowden Hall, Northhamptonshire, Anglie; vyučoval soukromě v Brightonu; nikdy se neoženil; ne …

Koho si princezna Kaiulani vezme?

PRINCEZNA KAIULANI ZABUDOVANÁ.; do svatby princ David Kawananakoa havajské královské krve.

Je princezna Kaiulani skutečný příběh?

Princess Kaiulani (někdy nazývaná Barbarská princezna) je britsko-americký životopisný film z roku 2009 založený na životě princezny Kaʻiulani (1875–1899) z Havajského království.

Co zabilo princeznu Kaiulani?

Na koni v horách ostrova Havaj koncem roku 1898 Ka'iulani zastihla bouře a přišla s horečkou a zápalem plic Zemřela 6. března 1899 v ve věku 23 let na zánětlivý revmatismus. Přesně jak její matka předpověděla, Ka'iulani se nevdá a nikdy se nestane královnou.

Existuje ještě havajská královská rodina?

Dům Kawānanakoa přežívá dnes a řada genealogů je považována za dědice trůnu. Členové rodiny jsou někdy nazýváni princem a princeznou, jako věc tradice a respektu k jejich postavení jako aliʻi nebo náčelníci domorodých Havajců, což jsou linie starověkého původu.

Doporučuje: