Logo cs.boatexistence.com

Co je virus lassa?

Obsah:

Co je virus lassa?
Co je virus lassa?

Video: Co je virus lassa?

Video: Co je virus lassa?
Video: The Ebola Virus Explained — How Your Body Fights For Survival 2024, Smět
Anonim

Lassa mammarenavirus je arenavirus, který způsobuje hemoragickou horečku Lassa, typ virové hemoragické horečky, u lidí a dalších primátů. Lassa mammarenavirus je nově se objevující virus a vybraný agens, který vyžaduje ochranu na úrovni 4 ekvivalentní biologické bezpečnosti.

Co dělá virus Lassa?

Horečka Lassa je akutní virové onemocnění přenášené typem krys, který je běžný v západní Africe. Může to být životu nebezpečné. Je to hemoragický virus, což znamená, že může způsobit krvácení, ačkoli 8 z každých 10 lidí s virem nemá žádné příznaky. Pokud postihne játra, ledviny nebo slezinu, může to být smrtelné.

Lze horečku Lassa vyléčit?

Jaká je léčba horečky Lassa? Ribavirin podávaný intravenózně a brzy v průběhu nemoci je účinnou léčbou kromě podpory tekutin a elektrolytů, okysličení a krevního tlaku.

Co je příčinou horečky Lassa?

Horečka Lassa je akutní virové hemoragické onemocnění způsobené virus Lassa, člen rodiny virů arenaviry. Lidé se obvykle nakazí virem Lassa vystavením potravinám nebo předmětům pro domácnost kontaminovaným močí nebo výkaly infikovaných potkanů Mastomys.

Jaké jsou příznaky Lassa?

Příznaky horečky Lassa

Nástup onemocnění, pokud je symptomatický, je obvykle pozvolný, začíná horečkou, celkovou slabostí a malátností Po několik dní může následovat bolest hlavy, bolest v krku, bolest svalů, bolest na hrudi, nevolnost, zvracení, průjem, kašel a bolest břicha.

Doporučuje: