Logo cs.boatexistence.com

Byli jste schopni vs mohli?

Obsah:

Byli jste schopni vs mohli?
Byli jste schopni vs mohli?

Video: Byli jste schopni vs mohli?

Video: Byli jste schopni vs mohli?
Video: ОТРАВЛЕННЫЙ ИСЛАМ: ПРЕДАТЕЛИ ПРОРОКА. Откровение оккультиста | Вопрос за кадром (English Subtitles) 2024, Smět
Anonim

Ale měli byste používat pouze 'byl/byli schopni' s akčními slovesy k hovořit o schopnosti související s jedinou událostí nebo incidentem v minulosti. … Můžete použít buď „mohl“nebo „byl/byl schopen“s některými stativními slovesy (vidět, slyšet, cítit, ochutnat), abyste diskutovali o schopnosti související s jedinou událostí nebo událostí v minulosti.

Mohl a dokázal odlišit?

Pokud říkáte, že někdo něco dokázal, obvykle tím myslíte, že měl schopnost to udělat a udělal to. Mohl nemá tento význam. Po dvou týdnech v posteli se mohl vrátit do práce. Farmáři byli schopni vyplácet mzdy svým zaměstnancům.

Kdy použít mohl VS moci?

Někdy používáme být schopen místo „může“nebo „mohl“pro schopnost. Být schopen je možné ve všech časech – ale „umí“je možné pouze v přítomnosti a „mohou“je možné pouze v minulosti pro schopnost. … Takže používáme být schopni, když chceme použít jiné časy nebo infinitiv.

Mohl nebo mohl?

Používáme mohli mluvit o schopnosti, kterou někdo měl v minulosti. Používáme was/ were schopný to mluvit o konkrétní události v minulosti. Příklady: Minulý víkend bylo velmi větrno, takže jsem mohl plout svou lodí velmi rychle.

Byl by schopen VS mohl?

Mohl by vyjádřit možnost, zatímco by vyjadřoval jistotu a záměr. Dobrým způsobem, jak si zapamatovat rozdíly mezi těmito dvěma slovy, je jednoduše vrátit každé slovo zpět ke kořenovému slovesu. Mohl je minulý čas slova can. Will je minulý čas vůle.

Doporučuje: