Logo cs.boatexistence.com

Kdy byla v USA zakázána slonovina?

Obsah:

Kdy byla v USA zakázána slonovina?
Kdy byla v USA zakázána slonovina?

Video: Kdy byla v USA zakázána slonovina?

Video: Kdy byla v USA zakázána slonovina?
Video: Jak by vypadalo, kdyby Česko napadlo Rusko? 2024, Smět
Anonim

Dne 6. července 2016 vstoupil ve Spojených státech v platnost téměř úplný zákaz komerčního obchodu se slonovinou z afrického slona.

Jaký věk je legální slonovina?

Položky nesmí obsahovat více než 200 gramů slonoviny. Položky, které jsou staré alespoň 100 let, jsou osvobozeny, ale musíte být schopni doložit věk. Slonovina v položce pochází zcela nebo částečně ze zvířete na seznamu zákona o ohrožených druzích (ESA).

Kdy byla slonovina poprvé zakázána?

Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES) rozhodla o ukončení mezinárodního obchodu se slonovinou v roce 1989. Letos uplyne třicet let od vstupu zákazu v platnost, 18. ledna, 1990.

Kolik stojí skutečná slonovina?

Cena, která se v současnosti platí za surovou slonovinu v Asii, je podle vyšetřování komise Wildlife Justice Commission v současnosti mezi 597 $/kg a 689 $/kg, v amerických dolarech. Slonovina pocházející z Afriky a prodávaná v Asii má dodatečné náklady, jako je doprava, daně a provize zprostředkovatelů.

Je obchod se slonovinou v USA zakázán?

Obecně platí, že vývoz surové africké a asijské slonoviny ze Spojených států je zakázán. Dovoz surové slonoviny z afrického slona, s výjimkou trofejí ze sportovního lovu, je zakázán od moratoria z roku 1989.

Doporučuje: