Logo cs.boatexistence.com

Kde se nachází bílý hemimorfit?

Obsah:

Kde se nachází bílý hemimorfit?
Kde se nachází bílý hemimorfit?

Video: Kde se nachází bílý hemimorfit?

Video: Kde se nachází bílý hemimorfit?
Video: How To Find Opal At White Cliffs | Liz Kreate 2024, Smět
Anonim

Je spojován s jinými zinkovými rudami v žilách a ložiskách vápence a vyskytuje se v mnoha zinkových dolech po celém světě. Dobře krystalizované, snopovité vzorky byly nalezeny v Sibiři; Rumunsko; Sardinie; Belgie; a New Jersey a Montana ve Spojených státech.

Kde se hemimorfit nachází?

Popis: Hemimorfit vzniká rozkladem sfaleritu a dalších minerálů zinku. Je běžný v oxidovaných a supergenních zónách nad hydrotermálními ložisky, kde je spojen se smithsonitem.

Jak vzniká hemimorfit?

Hemimorfit se nejčastěji vyskytuje jako produkt oxidace svrchních částí sfaleritových rudních těles, doprovázený dalšími sekundárními minerály, které tvoří tzv. železný uzávěr neboli gosan.

Je hemimorfit Larimar?

Více faktů o hemimorfitu

Překvapivě se hemimorfit, který se podobá tomuto vzácnému minerálu z Dominikánské republiky, nyní prodává jako „čínský larimar“. … Přestože je ve své nejčistší formě hemimorfit bílý nebo bezbarvý, lze jej nalézt také v modré, zelené a šedé.

Je modrý aragonit stejný jako Larimar?

Jediný modrý minerál z Karibiku, který by mohl připomínat modrý aragonit nebo hemimorfit, je larimar (tj. měďnatý pektolit) z Dominikánské republiky.

Doporučuje: