Logo cs.boatexistence.com

Kde okysličuje krev?

Obsah:

Kde okysličuje krev?
Kde okysličuje krev?

Video: Kde okysličuje krev?

Video: Kde okysličuje krev?
Video: Система кровообращения и сердце | Объяснение простыми словами 2024, Smět
Anonim

Krev vstupuje do pravé síně a prochází pravou komorou. Pravá komora pumpuje krev do plíce, kde se okysličí. Okysličená krev je přiváděna zpět do srdce plicními žilami, které vstupují do levé síně.

Která strana těla okysličuje krev?

pravá strana vašeho srdce přijímá krev chudou na kyslík z vašich žil a pumpuje ji do vašich plic, kde nabírá kyslík a zbavuje se oxidu uhličitého. Levá strana vašeho srdce přijímá krev bohatou na kyslík z vašich plic a pumpuje ji vašimi tepnami do zbytku těla.

Která část plic okysličuje krev?

ALVEOLI jsou velmi malé vzduchové vaky, kde dochází k výměně kyslíku a oxidu uhličitého. KAPILÁRIE jsou krevní cévy ve stěnách alveol. Krev prochází kapilárami, vstupuje přes vaši PLICNÍ TEPU a odchází přes PLICNÍ ŽÍLU.

Kde se nachází nejvíce okysličená krev?

levá síň přijímá krev z plic. Tato krev je bohatá na kyslík. Levá komora pumpuje krev z levé síně ven do těla a zásobuje všechny orgány krví bohatou na kyslík.

Kde se do krve dostává kyslík?

Tepny přenášejí okysličenou krev (krev, která dostala kyslík z plíce) ze srdce do zbytku těla. Krev pak putuje žilami zpět do srdce a plic, takže může získat více kyslíku, který může poslat zpět do těla přes tepny.

Doporučuje: