Logo cs.boatexistence.com

Proč Herkules zabil Dia?

Obsah:

Proč Herkules zabil Dia?
Proč Herkules zabil Dia?

Video: Proč Herkules zabil Dia?

Video: Proč Herkules zabil Dia?
Video: Jak se Zeus stal bohem všech bohů ? ◉ MYTOLOGIE ZA 4 MINUTY 2024, Smět
Anonim

Augeius poté odmítl dodržet dohodu, kterou uzavřel. Herkules se cítil podveden a přísahal, že se vrátí a zabije Augeia, jakmile dokončí svou práci pro Eurysthea.

Jak Herkules zabil Dia?

Naštěstí pro Herkula, mít Zeuse za otce znamenalo, že byl polobůh, neobvykle silný a nebojácný. Popadl každého hada za krk a uškrtil je těsně předtím, než byli schopni udeřit.

Proč Herkules zabil svou rodinu?

Ve chvíli, kdy se Herkules chystal obětovat Diovi, zasáhla Hera, což způsobilo, že Herkules upadl do stavu klamu a vzteku. Herkules zastřelil jejich děti svými šípy, věřil, že jsou syny Eurysthea a ne jeho vlastní.

Proč Hera zabila Dia?

Hera plánuje svrhnout Dia

Její neloajalita spočívala v tom, že chtěla vládnout Diovi, a vymyslela plán, jak to udělat. Aby Hera svrhla Dia, rozhodla se, že Nadroguje Dia a přiměje ho usnout … Když se Zeus probudil, zuřil a začal se hádat s bohy, kteří ho připoutali k trůnu.

Co udělal Zeus, když Herkules zemřel?

Hercules nakonec zemřel a poté, co to udělal, jeho smrtelná část zahynula. Zeus vzal svou polovinu „boha“zpět na Olymp, kde se s Hérou napravil. Herkules od té doby zůstal na hoře Olymp a poté se oženil s Hebe, dcerou Héry.

Doporučuje: