Logo cs.boatexistence.com

Mohl být princ Filip králem?

Obsah:

Mohl být princ Filip králem?
Mohl být princ Filip králem?

Video: Mohl být princ Filip králem?

Video: Mohl být princ Filip králem?
Video: Tajemství britské královské rodiny E6 - Alžběta a Philip manželství, láska a povinnost 2024, Smět
Anonim

Proč tedy princ Filip nebyl králem Filipem? Odpověď najdeme v britském parlamentním zákonu, který určuje, kdo bude následovat na trůn a také jaký titul bude mít jeho manžel nebo manželka. Pokud jde o nástupnictví, zákon se zaměřuje pouze na krev, nikoli na pohlaví.

Proč manžel královny Alžběty není králem?

Princ se oženil s královnou Alžbětou II pět let předtím, než se stala královnou – ale když byla korunována, nedostal titul krále. To proto, že princ Philip, který je ve skutečnosti bývalým princem Dánska a Řecka, nikdy nebyl v řadě na britský trůn … Později dala svému manželovi titul prince.

Jak to, že princ Filip není král?

Vévoda z Edinburghu nebyl udělen titul krále kvůli pravidlu, které říká, že manžel vládnoucí královny se nazývá prince consort, stejně jako manželky králů jsou obvykle označována jako královna choť.

Stane se Camilla královnou?

Clarence House již dříve potvrdil, že Camilla nepřevezme titul Queen Consort a místo toho bude známá jako Princess Consort … V prohlášení vydaném letos Clarence House uvedl: "Záměrem je, aby vévodkyně byla známá jako princezna Consort, když princ nastoupí na trůn. "

Bude Kate královnou, až bude William králem?

Když se například princ William stane králem, Kate Middletonová bude známá jako Queen Consort, což je role, na kterou se údajně již připravuje, a princ George by mohl zdědit vévodství svého otce.

Doporučuje: