Logo cs.boatexistence.com

Je Parkinsonova nemoc hypokinetická nebo hyperkinetická?

Obsah:

Je Parkinsonova nemoc hypokinetická nebo hyperkinetická?
Je Parkinsonova nemoc hypokinetická nebo hyperkinetická?

Video: Je Parkinsonova nemoc hypokinetická nebo hyperkinetická?

Video: Je Parkinsonova nemoc hypokinetická nebo hyperkinetická?
Video: The classification of hyperkinetic movement disorders 2024, Smět
Anonim

Parkinsonova nemoc je nejběžnější formou hypokinetické poruchy. Termín Parkinsonova nemoc (PD) obvykle zahrnuje idiopatické syndromy a syndromy podobné Parkinsonovi. PD je chronické a progresivní onemocnění, jehož příznaky mají tendenci se zpočátku jevit jednostranně.

Je Parkinsonova choroba hyperkinetická porucha?

Parkinsonova nemoc, nejběžnější hypokinetická pohybová porucha, získala velkou pozornost ze strany klinické a vědecké komunity, ale existuje poměrně málo komplexních recenzí hyperkinetických poruch, i když jsou stejně nebo dokonce více invalidizující.

Co jsou hypokinetická a hyperkinetická onemocnění?

Hyperkinetické poruchy pohybu se týkají dyskineze nebo nadměrné, často se opakující, mimovolní pohyby, které narušují normální tok motorické aktivity. Poruchy hypokinetického pohybu se týkají akineze (nedostatek pohybu), hypokineze (snížená amplituda pohybů), bradykineze (pomalý pohyb) a rigidity.

Co je hypokineze u Parkinsonovy choroby?

Hypokineze je primární porucha kontroly motoriky spojená s Parkinsonovou nemocí, jinými stavy podobnými parkinsonismu a někdy i demencí. Je charakterizován pomalým pohybem (bradykineze) nebo žádným pohybem (akineze). U Parkinsonovy choroby se hypokineze vyskytuje současně s třesem v klidu a se ztuhlostí.

Jaké jsou dvě hyperkinetické nemoci?

Hyperkinetické poruchy zahrnují nepozornost, nadměrnou aktivitu a impulzivitu. Zahrnují různé poruchy pozornosti, jako je porucha pozornosti (ADD) a porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD).

Doporučuje: