Logo cs.boatexistence.com

Jaký je váš hemiparazit?

Obsah:

Jaký je váš hemiparazit?
Jaký je váš hemiparazit?

Video: Jaký je váš hemiparazit?

Video: Jaký je váš hemiparazit?
Video: TREKKING on the "BLUEST GLACIER" | Perito Moreno | El Calafate | Argentina Bucket List Destination 2024, Smět
Anonim

Hemiparazit znamená (bot.) Parazitická rostlina jako jmelí, které provádí nějakou fotosyntézu, ale část potravy, vody nebo minerálů získává z hostitelské rostliny. Rostlina, jako je jmelí, která od svého hostitele získává určitou výživu, ale také fotosyntetizuje.

Co znamená hemiparazit?

Definice 'hemiparazita'

1. parazitická rostlina, jako je jmelí, která provádí fotosyntézu, ale také získává potravu od svého hostitele. 2. organismus, který může žít nezávisle nebo paraziticky.

Který z nich je příkladem hemiparazita na stonku manga?

elastica je hemiparazit, který často roste na mangovníku v Indii a je známý jako bohatý zdroj fenolických látek (J.christii je hemiparazit, který vytváří kořenové asociace s jedním nebo více hostiteli, aby získal vodu, živiny a fotosyntáty pro zvýšení svého růstu (Heckard 1962).

Co je to parazitická rostlina?

Parazitická rostlina je rostlina, která získává část nebo všechny své nutriční požadavky z jiné živé rostliny. … Střídavě se rostliny jako Cuscuta a Orobanche připojují pouze k floému hostitele (floem-krmení). To jim poskytuje schopnost extrahovat vodu a živiny z hostitele.

Jaký je rozdíl mezi hemiparazitickými a holoparazitickými rostlinami?

Hemiparaziti mohou být pouze fakultativně parazitičtí; získávají vodu a minerály od svých hostitelů, stejně jako živiny, ale zachovaly si část svých fotosyntetických schopností. Holoparaziti jsou obligátní parazité, kteří ztratili veškerý chlorofyl a kteří sami nedokážou asimilovat uhlík a anorganický dusík.

Doporučuje: