Logo cs.boatexistence.com

Co znamená hesperidie?

Obsah:

Co znamená hesperidie?
Co znamená hesperidie?

Video: Co znamená hesperidie?

Video: Co znamená hesperidie?
Video: Système de rallonge de la table de jardin extensible Azua – Hespéride 2024, Červenec
Anonim

Hesperidium je upravená bobule s tuhou kožovitou slupkou.

Jaké jsou příklady hesperidií?

Podobá se bobuli v tom, že je masitá, ale hesperidium má kožovitou kůru s četnými přepážkami. Většina šťávy je obsažena v dužnatých vezikulách, což jsou upravené chloupky. Pomeranče, grapefruity, mandarinky, citrony, limetky a kumquaty jsou příklady hesperidií.

Jaké je slovo hesperidium?

podstatné jméno. Bobule se zesílenou kožovitou kůrou a šťavnatou dužninou rozdělenou na segmenty jako pomeranč nebo jiné citrusové ovoce. podstatné jméno. Jakýkoli z několika druhů pravých bobulí, včetně citrusových plodů, jako je citron a limetka, které mají dužnaté vnitřky a kožovité slupky obsahující aromatické oleje.podstatné jméno.

Jsou citrony hesperidium?

Citron (Citrus lemon) je hesperidium, bobule s kožovitou kůrou. Exokarp (slupka) obsahuje těkavé olejové žlázy (éterické oleje) v jamkách.

Jsou jahody hesperidium?

Mnoho ovoce s bobulemi v názvu není technicky bobule, jako například jahoda nebo malina. … Existují dva různé druhy modifikovaných bobulí, hesperidium a pepo. Hesperidia jsou citrusové plody s tlustou, hořkou kůrou a velmi šťavnatým vnitřkem, jako jsou citrony, limetky a kumquaty.

Doporučuje: