Logo cs.boatexistence.com

V myelinizovaných nervových vláknech?

Obsah:

V myelinizovaných nervových vláknech?
V myelinizovaných nervových vláknech?

Video: V myelinizovaných nervových vláknech?

Video: V myelinizovaných nervových vláknech?
Video: Saltatory conduction - Conduction through Myelinated nerve fiber : Physiology medical animations 2024, Smět
Anonim

Vrstvy myelinizovaných nervových vláken sítnice (MRNF) jsou nervová vlákna sítnice přední lamina cribrosa, která na rozdíl od normálních nervových vláken sítnice mají myelinovou pochvu. Klinicky se jeví jako šedobílé dobře ohraničené skvrny s roztřepenými okraji na předním povrchu neurosenzorické sítnice.

Co způsobuje myelinizace nervových vláken?

Závěrem lze říci, že myelinizovaná nervová vlákna sítnice jsou vzácná a mohou být spojena s ipsilaterální myopií, amblyopií a šilháním. Přesná patogeneze zůstává neznámá a zraková prognóza je chráněna.

Jaká je funkce myelinizovaného nervového vlákna?

Myelinizované nervové vlákno je evolucí navrženo tak, aby poskytovalo tělu rychlý a účinný přenos informací z periferních receptorů do centrálního nervového systému (CNS), z CNS k periferním efektorům a mezi různými centry v CNS.

Co se děje v myelinizovaných nervech?

Myelin je izolační vrstva neboli obal, který se tvoří kolem nervů, včetně nervů v mozku a míše. Skládá se z bílkovin a tukových látek. Tato myelinová pochva umožňuje rychlý a účinný přenos elektrických impulsů podél nervových buněk Pokud je myelin poškozen, tyto impulsy se zpomalí.

Jak myelinizovaná nervová vlákna vysílají impulsy?

Většina nervových vláken je obklopena izolačním tukovým obalem zvaným myelin, který působí na urychlení impulsů. Myelinová pochva obsahuje periodické zlomy nazývané Ranvierovy uzly. přeskakováním z uzlu do uzlu se impuls může šířit mnohem rychleji, než kdyby musel cestovat po celé délce nervového vlákna.

Doporučuje: